Elliot, min Bichon Frisé


Ibland händer allt på en gång. En av mina älskade ögonstenar Elliot ligger på sjukhus. Satt med honom på akuten idag. Vi vet inte vad det är för fel, men det är inte bra i alla fall. Hans sänka är skyhög, den ska ligga på under 30, hans ligger på över 210 (högre mäter inte deras maskin...) och det verkar vara något med tarmarna.

Han är världens bästa hund. Min lilla fina. Och han är så otroligt mammig, han följer mig överallt och de flesta skulle kanske tycka det är jobbigt, men jag tycker bara det är mysigt. Jag vet att han älskar mig så mycket, han visar det på alla sätt. Han är så fin! Min älskling. Jag är livrädd att telefonen ska ringa under kvällen eller natten...för det samtalet betyder att han blivit sämre. Jag hoppas att du klarar dig igenom detta, du är inte ens 7 år fyllda...

Jag klarar mig inte utan dig och dina knäppa, underbara egenskaper. Din storebror saknar dig också här hemma. Det är så tomt utan dig här! 
Bli frisk nu! Jag ÄLSKAR dig ❤️❤️❤️


Sötaste

27 oktober

Hej på er! 

Jag har som sagt en väldigt dålig period just nu. Är tröttare än jag kan beskriva och jag skakar i kroppen vid minsta ansträngning. Men jag lever i alla fall! :) Dock är ju bloggen inte så levande just för tillfället! 

Hoppas ni läsare mår bra! ❤️


Mina älskade vovvar som alltid är vid min sida ❤️


-

Har en riktigt jobbig dag i dag, precis som igår. Skakar i hela kroppen, känner mig svag och det känns som att även de inre organen darrar. Har även fått avslag på ersättning från mitt försäkringsbolag för de går efter Försäkringskassans bedömning så i dag är ingen bra dag helt enkelt. 

Så tror inte det blir något mer bloggande i dag. Hoppas ni har en bra dag! 

❤️


Courage
Och med det säger jag godnatt! ❤️

Efter stormen kommer en ännu värre storm.

Jag tror att ni med ME (eller någon annan kronisk sjukdom) som läser denna blogg kan relatera och förstå min rubrik. 

När jag får en förkylning eller någon annan infektion brukar jag och min pojkvän alltid säga att jag är sjukare. För hur säger man egentligen? Jag är ju alltid sjuk, det är ju det som menas med kronisk sjukdom. Vanliga människor, och då menar jag människor som inte har en bakomliggande sjukdom som de alltid dras med, säger ju "nej jag kan inte komma till jobbet i dag, jag är sjuk" och då har de drabbats av en tillfällig sjukdom som exempelvis en förkylning, magsjuka eller något annat. 

Varför jag tänker på det är för att när jag sagt till människor att "jag är sjuk" har de kontrat med "ja jag med, jag har en riktig förkylning på gång". Det folk inte tänker på, vilket jag absolut förstår (missförstå mig inte jag vill inte klanka ner på andra människor jag försöker bara förklara vart mina tankar vandrar ibland) är att när jag blir sjuk och drar på mig en infektion så blir det en dubbel påfrestning för min kropp. Jag vet att när jag blir förkyld eller får någon annan bakterie eller virus som hyr ett rum i min kropp tillfälligt så vet jag att jag kommer må mycket sämre ett ovisst antal dagar efter att jag blivit "frisk".
 
Det är det jag menar med rubriken. För när "vanliga" människor blir sjuka, och då menar jag i vanliga ofarliga virus- eller bakteriesjukdomar såklart, längtar de bara efter att bli friska igen och återgå till sitt normala liv, jobb och fart. Vilket de också kan. Det kan inte jag göra. För när jag blir frisk, är jag fortfarande sjuk. Alltså blir det en värre storm efter första stormen. Det låter konstigt, jag vet. Men när jag blivit frisk, vet jag att det väntar värk i kroppen, ont i lymfkörtlar, värre trötthet och yrsel och ofta också huvudvärk. Och när den toppen nås och sedan börjar gå över, är jag ändå fast i denna sjukdom och dess symptom. Och jag kommer  (förmodligen) aldrig bli frisk från den. 

Likaså är det om jag överanstränger mig. I dag var jag ute på två  promenader efter varandra för hundarna jag skulle gå med funkade inte tillsammans utan bråkade och då var jag tvungen att ta en åt gången. När jag kom tillbaka upplevde jag något som jag inte upplevt förut. Jag skakade som ett asplöv i hela kroppen. Till och med mamma tyckte att det var läskigt, för när jag höll fram handen verkade det som att den levde ett eget liv. Så obehagligt. Och den känslan som ni säkert kännt någon gång när handen skakar av någon anledning, så kändes det i hela kroppen. Det var som att alla inre organ darrade av utmattning. Det var läskigt! Och då förstod jag, att det där kan jag inte göra om. Två promenader efter varandra går helt enkelt inte. Jag hoppas inte detta gör att jag vaknar imorgon och mår ännu sämre... Men man lär sig ju. Jag har inte riktigt lärt mig min energinivå ännu, vad min energi räcker till eller inte, vart gränsen går innan jag övertrasserar min energi. 

Det lär jag mig med tiden. I ovissheten kommer säkerheten

Kram på er ♥
 

Drömmer mig bort!
 Ps.
 Imorgon kommer inlägget om hur och när jag blev sjuk. DsBen & Jerry's

Glass är bra vid halsont och förkylningar har jag hört! Haha ☺️Så god! 😍
Sjukling

God morgon! 

Hur mår ni? Hoppas allt är bra, eller till er ME-sjuka: så bra som det nu går att må! 

Jag vaknade förkyld imorse och har SÅ ont i halsen. Jag har gått runt och varit sådär löjligt pytte förkyld till och från i två veckor nu och haft ont i halsen men har ändå varit så glad över att det inte brutit ut med tanke på mitt icke existerande immunförsvar samt det faktum att min mamma gått runt här hemma och snorat och hostat ett tag. Men tji fick jag, självklart skulle jag bli sjuk till slut, vad förväntade jag mig? 

Så i dag mår jag som ni förstår inte så bra. Ska ta en kopp te nu och försöka få i mig något litet att äta ☺️. 

Kram på er! Hoppas ni får en fin dag ❤️Ungefär så här i dag då! Haha :) 


Godnatt

Tänkte bara kika in och säga god natt! Skulle egentligen lagt mig för länge sen men man hittar ju alltid saker som måste göras! 😛

Men nu ska jag i alla fall ha en dejt med min kudde! Sov så gott alla fina ❤️


Lavendelfält, någon dag ska jag åka till ett sånt och bara njuta av utsikten och såklart: FOTA! Vilken dröm. 

Tröttheten själv

Nu är jag på väg hem igen efter orienteringskursen! Är så trött att yrseln är ännu värre nu och huvudvärken är inte heller så trevlig. Ska bli skönt att få komma hem och lägga sig i soffan eller i sängen ❤️

Kursen var intressant och det var trevligt att träffa andra i samma situation. Människor som jag med säkerhet vet har förståelse för mig, för min situation och mina känslor. Ser det som ett stöd! 

Tog även upp olika saker med min kontaktperson på Danderyd. Bland annat frågade jag om de kan skriva ett brev till min husläkare angående B12 injektioner. Har hört att det ska ha hjälpt många, speciellt med yrsel och huvudvärk. Jag låg ju på gränsen till B12 brist sist vi tog såna prover men inte tillräckligt för att medicineras men nu ska jag alltså få prova på det på min begäran! Hoppas att det kan hjälpa.  

Dock har jag hört att det gör ont? Eftersom man sätter sprutan i muskeln. Och att den ibland träffar nerver och att det då kan göra väldigt ont...och jag som är rädd för sprutor! Nåja jag måste prova! En bild jag tog härom dagen. Hösten är ju skönheten själv! ❤️
På väg!

Hej!

Nu är jag på väg till Danderyds sjukhus för orienteringskursen del 1 av 8! Haha. Imorse när jag vaknade hade jag sån huvudvärk och värk i hela kroppen. Och när jag kollade mig i spegeln fick jag en chock! Såg ut som att jag hade varit i slagsmål, helt blåsvart och gul under ögonen...så i dag har jag sminkat mig ordentligt för första gången på vääääldigt länge. Vill ju inte skrämma människorna på kursen i dag! 

Det är i alla fall underbart väder ute i dag! Hoppas det håller sig så här ända till sena november - jag vill inte ha snö! ;p

Älskar dig solen! ❤️

Godnatt och tack!

Hej!

Imorgon börjar min orienteringskurs, vilket kommer innebära ett besök i veckan med andra som också har samma diagnos som jag. Vi ska lyssna på föreläsande läkare och imorgon ska vi introduceras för varandra samt lära oss mer om vår sjukdom, symptom etc. Känns lite nervöst men det ska bli trevligt också :)

Har haft många besökare här på min lilla blogg i dag och fått positiv respons, tack för det! :) 

Godnatt från lilla mig! Kram på er ❤️Fick denna fina påse med lakritskolor i av min syster, svåger och mor min. Älskar detta ordspråk ❤️

Klippa hunden

God morgon! 

Japp, för mig är det morgon för min pojkvän tog ut hundarna på morgonpromenaden så jag fick fortsätta sova så jag tog tillfället i akt och sov till kvart över ett (tack älskling!). 

Min kropp gör så ont just nu och jag kan inte minnas att jag överansträngt mig den senaste veckan och ändå har jag som träningsvärk i hela kroppen! Weird...

I dag står inget på schemat förutom att försöka hitta orken till att klippa min ena hund Elliot, han är sååå långhårig nu! Inte okej haha :) 

Som sagt, långhårig. Han ser knappt något, det måste vi göra något åt! ❤️

Ha en bra söndag allihopa! 


Sibirisk tiger och andra vackra skapelser

Att fota är något jag älskar men sen jag blev sjuk har det tyvärr inte blivit nästan något fotande alls. Trist. Men på Kolmården fick jag fota och det var så otroligt roligt fast jag var helt slut efteråt! 

Här är några foton jag tog på mitt allra första besök på Kolmården i somras. Det var mäktigt! 
 
 
      Vi lyckades pricka in dagen då de Sibiriska tigrarna blev matade. En otroligt häftig upplevelse! 

 
      Eh...jag dör söthetsdöden! En nästan nyfödd Surikatbebis. Ett riktigt AAAW moment ♥

 
      Jag och en nyfunnen vän! 
 
 

      Det här är så häftigt! Delfinerna leker med vattnet och gör både bubblor och ringar av luft de blåser ut ur        munnen (eller jag vet egentligen inte hur det går till haha)...jag blev helt slagen av häpnad. Stod som ett frågetecken och bara beundrade. Så coolt!
 
The one and only Enzo!
 

 
Snöleopard ♥
 

 
En titt utöver savannen. Där fanns hur mycket djur som helst; Noshörningar, Zebror, Hjortar av olika slag och så vidare och så vidare! 


 
 
 
 
 
 

Jag vill så mycket.

Jag är inte en missunnsam (heter det så?)människa. Är glad när det går bra för andra människor. Och inte på ett sånt där "åh jag är så glad för din skull men egentligen vill jag slå dig på käften" sätt, utan genuint glad. Det är ju kul när andra lyckas och mår bra liksom :).
 
Ändå så känner jag en lätt avundsjuka inom mig som aldrig funnits där förut. Jag ser på hur alla i min ålder (eller ibland yngre) flyttar hemifrån antingen själva eller med sin partner och börjar leva sitt eget liv. De jobbar ihop sina pengar, betalar hyra och räkningar, handlar och gör allt sånt som ingår i ett hushåll. 
 
Och här sitter jag. Jag vill också flytta hemifrån. Jag trivs jätte bra hemma och det skulle vara extremt svårt att flytta hemifrån från min mor och far för jag älskar dom. Men det är ju ett normalt nästa steg i livet. Å andra sidan är inget i mitt liv normalt för tillfället. Och kommer förmodligen aldrig bli heller. 
 
Jag är snart 23 år, sjukskriven med nekad ersättning från FK (läs; nollad, utförsäkrad) och inväntar svar från Förvaltningsrätten på om beslutet ändras eller inte. Jag har ingen ork. Jag ska ansöka om ekonomiskt bistånd och ni anar inte hur mycket papper som ska in innan ansökan ens kan skickas in. Min mor eller fästman måste betala mina räkningar och det är så otroligt jobbigt för någon som varit så självständig som jag varit innan jag blev sjuk. 
 
Jag förlovade mig för mer än ett år sen. Det är ju inte så konstigt att jag vill flytta med min pojkvän och starta ett liv med honom. Så den här avundsjukan kanske inte är så konstig. 
 
Jag vill bara ha chansen till ett normalt liv. Men jag vet ju inte ens om jag någonsin kommer kunna börja arbeta igen. Eller ens skaffa barn, för vem vet vad det skulle göra med mig, när jag inte ens klarar hängning av några tvättar utan att må så dåligt efteråt. Usch det vill jag inte ens tänka på, för att få barn är nog min största dröm i livet. 
 
 
2010, då var jag frisk och stod på scen och gjorde min sista konsert i skolan innan studenten. En hyllningskonsert till Michael Jackson gjorde jag och världens bästa människor och musiker från skolan. Vill så gärna spola tillbaka till den tiden.
 
Ps. Jag vet inte varför texten blir så stor ibland...ska kolla upp det imorgon om jag orkar. Ds

Vågrätt läge

Så här ligger jag nu. Förutom promenad med hundarna och lätt matlagning ska jag nog ligga så här resterande del av kvällen. Min kropp behöver det, är helt slut och yr i huvudet.

Kanske adderar jag ett vin glas när kvällen närmar sig ;). Det är ju ändå fredag och idol ikväll! Kanske tittar in här under helgen annars säger jag trevlig helg till bloggen! 

TANKAR

Hej. 
 
Egentligen ska väl mitt första "riktiga" inlägg handla om hur jag blev sjuk och hela den historien. Men jag är inne i en otroligt trött period just nu och jag orkar helt enkelt inte, att bara göra vardags sysslor är utmattande så jag får ta det när jag orkar. När jag känner för det helt enkelt. Det är ju trots allt min blogg.
 
________________________
 
Ligger i sängen och är yr. Blundar jag blir det värre, därför kan jag inte sova fastän jag är jätte trött. Rätt irriterande faktiskt. Så har det varit under 3-4 veckor nu och jag förstår inte varför.
 
Men i alla fall. Jag låg här och kollade mina mail på mobilen. Jag får mycket skräpmail varje dag så därför rensar jag varje kväll. I dag hade jag fått flera mail med förslag från sidor jag registrerat mig på förut för att söka jobb. "Nya jobb som matchar din profil", "extraarbetare sökes till...", "här kommer lediga jobb som matchar dina tidigare sökningar" och så vidare och så vidare. 
 
Shit vad deppigt. Hur blev det så här? Hur gick jag från en hårt arbetande 20-åring till att bli en kroniskt sjuk, sjukskriven 22-åring? JAG VILL OCKSÅ JOBBA! Jag vill. Jag vill också få känna att jag gör rätt för mig, ha jobbarkompisar att prata och skratta med, komma hem till en egen lägenhet och känna att jag är helt slut efter en dags arbete. Jag saknar till och med den där känslan man har när jobbveckan närmar sig sitt slut och man är så trött på jobbet och så tänker man: YES! Det är fredag! Äntligen helg!
 
Men icke. Jag har inte ens pengar på kontot för att FK (Försäkringskassan) bestämt att jag inte är sjuk, att jag har 100% arbetsförmåga som de så fint uttrycker det. Bullshit äckliga FK! 
 
Jag jobbade på Subway förut, mellan 2011-2012. Och sedan som receptionist på en Fondkommision som hette Mangold från januari-juni 2012. Och jag saknar båda de jobben. Innan dess jobbade jag som nanny mellan 2009-2011 och innan dess så...ja ni fattar - jag har jobbat sen jag var 14 år. Nu är sysslan att hänga tvätt jobbigt, ibland rent utav utmattande. Sist jag hängde i tvättstugan mådde jag dåligt i tre dagar efteråt...
 
Jag bara önskar att det fanns någon mirakelmedicin som kunde göra att jag inte behövde må så här. Allt i mitt liv har förändrats. Jag kommer inte ihåg när jag var ute och drack ett glas vin senast, hängde med kompisar eller bara gick på bio. För bara sådant, som andra ser som en del av vardagen, som en enkel del av livet, det saknar jag kraften till att göra. 
 
Ibland önskar jag att jag kunde vrida tillbaka tiden, så att jag fick uppleva bara en vecka i mitt gamla liv, innan sjukdomen kom och förstörde allt. Då skulle jag gå ut och dansa på klubb, gå ut och äta middag och gå på bio med min fästman och ta en låååång promenad i skogen med mina älskade hundar. 
 
 
 


 
 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Hej! 

Imorgon ska jag knåpa ihop ett inlägg här om jag orkar. I dag har jag varit hos läkare på Danderyds Sjukhus så nu är jag så trött. Dags för sängen! 

Godnatt :)RSS 2.0