Tack!

Ville bara tacka för all fin respons jag fick angående gårdagens inlägg! 

Jätte fina kommentarer från alla håll och kanter. Det värmde något otroligt ska jag säga och ni förtjänar en stor kram varenda en av er! 

KRAAAAAAM till er från en trött liten tjej ❤️Man ska inte behöva lida av konsekvenserna av att ha kul.

Vad menar jag med rubriken? 

Jo. Jag menar att som sjuk är det inte (oftast i alla fall) av vanliga dåliga val - som friska människor klagar över - som man får lida av konsekvenserna. Utan det är av att ha kul eller att göra nödvändiga saker. Roliga saker som att träffa vänner och familj, gå på en konsert, ta en fika med någon man tycker om. Nödvändiga saker som att tvätta, städa, handla, gå ut med hundarna, träna. Det är sånt jag får lida för efteråt.

Själv var jag på Backstreet Boys konsert i torsdags. UNDERBART var det, det var sjätte gången de hade konsert i Sverige och det var även sjätte gången jag var och såg dom. Ett stort fan är ja med andra ord ;). 

Detta ledde ju till att jag mått dåligt nu sen dess. Men igår var vi till exempel tvungna att åka och inhandla en tvättmaskin till vår nya lägenhet (jag och min fästman flyttar till eget på fredag nästa vecka!) och den vi hade tittat på var nedsatt 2500kr och erbjudandet tar slut i dag, så det kunde vi bara inte missa. 

Allt detta ledde till att jag i dag mår ännu sämre...jag sov nästan 13 timmar i natt och hade lätt kunnat sova mer men mitt dåliga samvete över att sova så länge fick upp mig. 

Friska människor tänker inte på detta. Att så självklara saker som att ha kul eller göra nödvändiga saker kan vara början på en kamp för att ta sig ur sängen. 

Myndigheter kan inte förstå detta utan ifrågasätter att ME ens är en sjukdom. Som att det roligaste vi vet är att ligga i soffan och vila eller sova med med jämna mellanrum, många av oss nästan dygnet runt. Som att vi väljer bort våra vänner för att vi inte vill ha något som helst social liv. Att vi inte vill ha kul. Att vi inte vill arbeta. Att vi vill kämpa i motvinden hela tiden när det gäller ekonomin.

Men vet ni? Jag skulle gör nästan vad som helst för att orka börja jobba igen. Som jag saknar det! Jag vill, men jag kan inte. 

Det är min sorg i allt detta. Så kom inte och kalla mig lat eller inbillningssjuk. När du får influensan är du hemma från jobbet och mår skit. Men när du inte bara har influensan i 1-3 veckor utan dygnet runt året om, med alla dess tillhörande symptom, då kanske du förstår i alla fall lite vad en människa med ME/CFS går igenom. För det är precis så det är, vid minsta ansträngning kommer influensa symptomen som ett käftsmäll direkt eller efter några timmar (det är olika för oss alla), PLUS andra symptom som exempelvis minnessvårigheter av den värsta sorten. 

Alla vet ju hur dåligt man mår när man har influensan. Men att ha den som en kronisk sjukdom, att jämt må så, då anses man inte vara sjuk, kronisk influensa är ingen sjukdom. Det är med det tänket vi blir bemötta av myndigheter, sjukvård och människor

Tänk på det innan du dömer. 
IBS mage...

Att ha en IBS mage är hemskt. Speciellt när den bestämmer sig för att väcka mig klockan 02:30 på natten för att ställa till ett fruktansvärt liv. 

Mår så otroligt dåligt att jag bara vill att någon ska söva mig. Har så ont i magen och mår så illa, vill bara spy så det blir lite bättre i alla fall, även om det bara är för stunden...Dessa "illamåendeattacker" som jag kallar dom, HATAR jag. 

Fy. Måtte det gå över snart. Jag ska ju på konsert imorgon, jag behöver all sömn och vila jag kan få :( 

Inför flytt och bröllop

Det börjar närma sig nu med flytt! 

Anledningen till att jag inte bloggat här är för att jag haft en rejäl svacka i 1,5 månad där jag bara känt att orken varit helt borta. Har knappt orkat gå ut med min hundar. Men nu börjar jag må okej igen.

Nytt i sjukdomen är att jag verkar ha fått ner min höga vilopuls, äntligen!!! Har jobbat med djupandning men framför allt har jag försökt lyssna på kroppen och tagit det så lugnt man kan.

Nytt i personliga livet är att jag flyttar ihop med min kärlek den 21 mars! Och den 7 juni gifter vi oss. Mycket på en gång men det är ju roliga saker så det ska gå bra. Dock är pacing så viktigt nu! Får försöka packa ner allt i omgångar, sitta ner när jag packar (absolut inte stå för så kommer influensasymptomen på en gång). Men nästan allt inför bröllopet är klart! Klänningen är halvt betalad och beställd, brudbukett har jag bestämt mig för, frisör är bokad, löshår är köpt, fotograf bokad, lokal för efter"fest" är bestämd och betalad handpenning för. Ja allt sånt som är viktigt helt enkelt är klart så det är fantastiskt skönt! :) 

Denna soffa har vi beställt från Trademax! Väldigt bra pris för en sån stor bäddsoffa! Vill att hela familjen ska få plats när de kommer på middag :) 


Den här lampan köpte jag igår på Chilli! Så sjukt snygg :) RSS 2.0